Kustambassadrice Magali Vanhaeren en haar band met de Kust

Kustambassadeur Magali Vanhaeren van het Staf Versluyscentrum in Bredene
“Nergens kan je beter uitwaaien dan aan zee”

In het dagelijks leven vind je Magali Vanhaeren in het MEC Staf Versluys in Bredene. Ze geniet ervan om ervoor te zorgen dat de mensen gelukkig zijn. “Het is steeds fijn als ik mensen met een glimlach een zaal of evenement zie verlaten.”

Ze werkt niet enkel op enkele honderden meters van de zee, ze is er ook opgegroeid. “Ik woon al heel mijn leven aan de Kust. Eigenlijk kan ik het me niet inbeelden om elders te wonen. Het is hier, zowel tijdens de zomer als in de winter altijd vakantie.”

 

De Kust voor Magali

“Ik herinner me het spelen in de "kelletjes" als klein meisje. Toen ik later alleen naar het strand mocht, vond je me een hele middag in de zee. Tegenwoordig moet het water al heel warm zijn, voor je me in de zee ziet, maar ik kan nog altijd enorm genieten van het zicht op de zee. Het brengt me tot rust. In het voorjaar ga ik dan weer graag genieten van de eerste zonnestralen in een strandbar, meer heb ik niet nodig.”

 

Kustambassadeur Magali Vanhaeren van het Staf Versluyscentrum in Bredene
Kustambassadeur Magali Vanhaeren van het Staf Versluyscentrum in Bredene

De tips van Magali

Net voor de duinen, iets ten westen van strandtoegang 6 in Bredene heb je het kunstwerk Albedo van Niek Kemps. Het werk staat er al sinds 2009, het werd er geplaatst naar aanleiding van Beaufort. De locatie is niet zo gekend, maar het is zeker de moeite om te bezoeken.

Als ik een ontspannen dag aan zee wil spenderen, dan start ik met een aperitief aan een strandbar. De Twins, de mooiste strandclub aan de Kust, is dan weer ideaal om te lunchen.

Als je een mooi zicht wil hebben moet je gaan naar de bunker in de duinen in Bredene, tussen post 2 en 3. Het vraagt een kleine inspanning om er te komen, maar je hebt er echt een schitterend zicht.