Nieuwpoort


Een van de grootste jachthavens van Europa vind je in Nieuwpoort. Tweeduizend plezierboten zorgen voor een indrukwekkend zicht vanop de wandel- en fietspromenade. Ook de oude stad met haar middeleeuwse architectuur is zeker een bezoekje waard. Door haar strategische ligging aan de monding van de IJzer, werd Nieuwpoort in de loop van de geschiedenis meerdere malen verwoest maar ook altijd weer heropgebouwd.

Divider

Coronamaatregelen

 

 

Actueel druktebeeld van Nieuwpoort

<div id="NieuwpoortNL"></div>
<script type="text/javascript">
(function(a,e,f,g,b,c,d) {a[b]||(c=e.createElement(f),c.async=1,c.src=g,d=e.getElementsByTagName(f)[0],d.parentNode.insertBefore(c,d));a[b]=a[b]||{};a[b].addDashboard=a[b].addDashboard||function(c){(a[b].list=a[b].list||[]).push(c)}})(window,document,'script','https://cdn-a.cumul.io/js/cumulio.min.js','Cumulio');
 
Cumulio.addDashboard({
  dashboardId: 'a5ee2b60-7ff7-41f6-a5be-80e6324ac9d9',
  container: '#NieuwpoortNL',
  key: '807994eb-4b6f-47e4-96ca-68dde8fb0685',
  token: 'xlcKPVFUGDCvvg9nwjiXEbuwq3lPUg2rP7LPfE0djpfMGDtKXchG4njbJ16RwgFMnjieZD3qiXGigNrngXcJOpqvYnlzIOrDZAnkga0zGyXmpq8ZPuruaZXWVubRb6L7rwQPamzzAPVAvtnUQx3RBq'
});
</script>
Fotoframe Nieuwpoort
#dekust #visitnieuwpoort

Neem een foto

Je zag ze misschien al staan aan zee: 10 grote fotoframes in duurzaam hout. In elke kustgemeente kaderde een bekende Vlaming zijn/haar favoriete fotoplek - met prachtig zicht op zee, strand of duinen - letterlijk in. Ook in Nieuwpoort vind je eentje terug aan de havengeul - Paul Orbanpromenade ter hoogte van Westdiepweg. Dit is namelijk dé fotoplek van cartoonist, theater- en televisiemaker en allround kunstenaar Kamagurka

MAAK MAANDELIJKS KANS OP EEN PRIJS 
'Strike a pose' aan het frame in Nieuwpoort en deel jouw foto met #dekust en #vistnieuwpoort

Nieuwpoort laat je nooit meer los.” - Kamagurka

 

ONTDEK HIER ALLE LOCATIES VAN DE 10 FOTOFRAMES

Toppers

Le vent souffle où il veut

‘Le vent souffle où il veut’, ook in Nieuwpoort. Het magnifieke werk van kunstenaar Daniel Buren werd opgericht voor Beaufort03 en wekt de illusie van een bos op. Ga zeker het spel van de windhanen eens bekijken.

 

Meer over 'Le vent souffle où il veut'.

Wandel- en fietspromenade

Een wandeling of fietstocht langs de promenade van Nieuwpoort. Heerlijk ontspannend. Wandel langs de Kaai, het historische centrum en de badplaats en stop halverwege aan de uitkijktoren om te genieten van het prachtige uitzicht.

 

Meer info over de Promenade.

Westfront

Leer meer over de onderwaterzetting tijdens Wereldoorlog I aan het Westfront. In het bezoekerscentrum pal onder het terras van het Albert I monument ontdek je een boeiende tentoonstelling.

 

Meer informatie over Westfront.

De Lenspolder

Even er tussenuit met de kinderen? Breng een bezoekje aan kinderboerderij De Lenspolder. De boerderij huisvest pluimvee, konijnen, heel wat eendensoorten en schildpadden en een weide met enkele boerderijdieren.

 

Meer informatie over de Lenspolder.

Ooster- & Westerstaketsel

Bedwing de indrukwekkende Ooster– en Westerstaketsels in Nieuwpoort en snuif er de zilte zeelucht op.

 

Meer informatie over de Staketsels.

Natuurreservaat 'De IJzermonding'

In Nieuwpoort mondt de IJzer uit in de zee. De mix van zoet en zout water zorgt voor een uniek ecologisch evenwicht, met ontelbaar veel leven.

Meer informatie over de 'IJzermonding'.

Nieuwpoortse jachthaven

Kom tot rust met zicht op de wiegende boten en de rijzige masten van de Nieuwpoortse jachthaven.

 

Meer informatie over de jachthaven.

De Ganzepoot

Het sluizencomplex van Nieuwpoort is beter gekend als ‘De Ganzepoot’. De naam verwijst naar de vorm van het complex. Deze plek speelde een cruciale rol tijdens de Eerste Wereldoorlog en is nu een oase van rust die je kan verkennen.

Wat is er nog te doen?

Ook als het weer wat tegenvalt, valt er vanalles te beleven in Nieuwpoort:

tips bij goed weertips bij minder goed weer

Webcam

Check hier het live weer in Nieuwpoort. Defecte webcam is in herstelling.

Weersverwachting

Weer voor de komende dagen
vrijdag  30/10/2020
AM 14° 5 4 ZW 30%
PM 15° 5 4 ZW 1 uur 30%
Nacht 10° 4 3 ZW ZZW 20%
zaterdag  31/10/2020
AM 14° 3 Z 3 uur 20%
PM 17° 4 Z 2 uur 30%
Nacht 12° 4 Z W 70%
zondag  01/11/2020
Dag 12° 16° 4 Z 1 uur 70%
maandag  02/11/2020
Dag 14° 18° 5 ZW 2 uur 90%

Praktisch

Toegankelijkheid

Inter maakte een selectie van beter toegankelijke restaurants en cafés aan de kust. In deze brochure vind je toegankelijkheidsinformatie over eet- en drinkgelegenheden in Nieuwpoort. Op elke pagina vind je één zaak terug. 

Het volledige resultaat van elke screening vind je op www.toegankelijkvlaanderen.be.

Bereikbaarheid

Nieuwpoort is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Neem de trein naar Station Oostende of De Panne/Adinkerke. Van hieruit is er overstapmogelijkheid op de bus of Kusttram. Met de wagen? Volg de autoweg E40 richting Veurne en Calais, langs Gent en Brugge, uitrit nr. 3 Nieuwpoort.

Dienst voor Toerisme

In Nieuwpoort kan je voor informatie even binnenlopen in het hoofdkantoor in Nieuwpoort-Stad of in het bijkantoor in Nieuwpoort-Bad. Of bereid je bezoek online voor op de website van Toerisme Nieuwpoort.

Boek je verblijf online

Boek je verblijf in Nieuwpoort rechtstreeks bij de logiesuitbater aan de beste prijzen.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF