Uitstekende start van het zomerseizoen aan de Kust

2019-06-27
Pers
Uitstekende start van het zomerseizoen aan de Kust

Na een hele reeks prachtige dagen is de toeristische sector aan de Kust helemaal klaar voor het echte zomerseizoen. Ook in het komende weekend wordt warm zomerweer voorspeld. “Zaterdag en zondag worden 325.000 dagtoeristen verwacht aan zee. Juli en augustus blijven de traditionele topmaanden. Voor de volledige zomer schat Westtoer in dat ongeveer zes miljoen dagtoeristen naar zee reizen”, aldus Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter Westtoer.

Door het goede zomerweer noteert de hotelsector voor het komende weekend alvast een bezetting van circa 85 procent. Alle kustgemeenten organiseren voor een breed publiek originele zomerinitiatieven.

De twee zomermaanden tellen meerdere topweekends. Een zomerse topdag (zondag of feestdag) brengt ongeveer 200.000 dagtoeristen naar zee. Hotels noteren nu al heel wat reservaties voor juli en augustus.

Westtoer en de kustgemeenten raden aan om de trein en de kusttram te gebruiken om deze zomer te reizen naar en langs de Kust. Vlotte mobiliteit draagt bij tot een milieuvriendelijke ontwikkeling van een toeristische regio. Het openbaar vervoer is zeker tijdens de zomer een sterk alternatief.

Meer info: www.dekust.be

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF