Oostende

Voor wie het allemaal wat grootser mag, is Oostende de perfecte kustgemeente. Hier valt altijd iets te beleven. Van de authentieke vissersambiance aan de haven tot het shoppingwalhalla in de Kapellestraat en de prachtige kunst in het Mu.Zee en het James Ensorhuis. In de Stad aan Zee is voor elk wat wils.


Neem een foto

Fotoframe Oostende
#dekust #visitoostende

Je zag ze misschien al staan aan zee: 10 grote fotoframes in duurzaam hout. In elke kustgemeente kaderde een bekende Vlaming zijn/haar favoriete fotoplek - met prachtig zicht op zee, strand of duinen - letterlijk in. Ook in oostende vind je eentje terug op de zeedijk - ter hoogte van de Wellington renbaan. Dit is namelijk dé fotoplek van voedingsdeskundige en auteur Sandra Bekkari

MAAK MAANDELIJKS KANS OP EEN PRIJS 
'Strike a pose' aan het frame in Oostende en deel jouw foto met #dekust en #visitoostende

“Als ik de Oostendse zee ruik, voel ik me thuis.” - Sandra Bekkari

ONTDEK HIER ALLE LOCATIES VAN DE 10 FOTOFRAMES

 

Toppers

Fort Napoleon

Het Fort Napoleon was ooit een Duits artilleriekwartier, een museum en een kinderspeelplein. Ontdek de volledige geschiedenis tijdens je bezoek!

Venetiaanse - en Koninklijke Gaanderijen

Kuieren langs de Venetiaanse - en Koninklijke Gaanderijen en genieten van de classicistische architectuur. Heerlijk toch?

Mercator

Waan je een echte zeebonk en klim aan boord van het prachtige zeilschip Mercator

James Ensorhuis

In het James Ensorhuis reis je naar het begin van de twintigste eeuw en zie je hoe kunstenaar James Ensor toen leefde.

Midnight Love tour

Treed in de voetsporen van de soul-legende Marvin Gaye dankzij de  Midnight Love tour. Al kuierend door Oostende ontdek je zijn favoriete plekken. Te boeken via de Dienst voor Toerisme Oostende.

Maria Hendrikapark

Wandelen met een koningin, dat doe je in het Maria Hendrikapark. Je verblijf in Oostende is pas af als je een namiddag doorbracht in dat fabuleuze park.

Raversyde

Op het Domein Raversyde ontdek je te midden de natuur de musea 'Anno 1465' over de verdwenen vissersnederzetting 'Walraversijde', en Atlantikwall, een beruchte Duitse verdedigingslinie.

Amandine

De laatste IJslandvaarder is definitief op het droge getrokken. De tentoonstelling en de ingerichte Amandine geven je een goed idee van het ruige leven aan boord van een  IJslandvaarder.

Wat is er nog te doen?

Ook als het weer wat tegenvalt, valt er vanalles te beleven in Oostende:

tips bij goed weertips bij minder goed weer

Webcam

Check hier live het weer in Oostende. Defecte webcam is in herstelling.

Weersverwachting

Weer voor de komende dagen
donderdag  04/06/2020
AM 14° 4 N 2 uur 80%
PM 14° 5 NW 3 uur 80%
Nacht 4 W 70%
vrijdag  05/06/2020
AM 12° 4 W 2 uur 70%
PM 14° 4 W 4 uur 70%
Nacht 11° 5 WZW 70%
zaterdag  06/06/2020
Dag 11° 14° 5 WZW 1 uur 70%
zondag  07/06/2020
Dag 10° 15° 4 W 4 uur 50%

Praktisch

Toegankelijkheid

Inter maakte een selectie van beter toegankelijke restaurants en cafés aan de kust. In deze brochure vind je toegankelijkheidsinformatie over eet- en drinkgelegenheden in Oostende. Op elke pagina vind je één zaak terug. 

Het volledige resultaat van elke screening vind je op www.toegankelijkvlaanderen.be.

Bereikbaarheid

Oostende is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Er zijn heel wat rechtstreekse verbindingen met de trein, de Kusttram en de bus. Indien je met de auto komt, kan je gratis parkeren bij het Maria Hendrikapark en op de Oostoever.

Dienst voor toerisme

In Oostende kan je voor informatie even binnenlopen in de dienst toerisme. Of bereid je bezoek voor op de website van Toerisme Oostende.

Boek je Happy Trip logies

Met Happy Trip reis je voor slechts € 9,80 met de trein heen en terug naar je logies in Oostende.

Restaurants, cafés en logies met uitzondering van hotels zijn momenteel gesloten. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf. Toeristisch-recreatieve verplaatsingen beperk je momenteel nog tot je woonomgeving. Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF