Oostende banner

Oostende

Voor wie het allemaal wat grootser mag, is Oostende de perfecte kustgemeente. Hier valt altijd iets te beleven. Van de authentieke vissersambiance aan de haven tot het shoppingwalhalla in de Kapellestraat en de prachtige kunst in het Mu.Zee en het James Ensorhuis. In de Stad aan Zee is voor elk wat wils.

Webcam

 

Weersverwachting

Weer voor de komende dagen
vrijdag  19/04/2019
AM 15° 3 O 6 uur
PM 20° 3 NO 8 uur
Nacht 3 NO
zaterdag  20/04/2019
AM 13° 3 NO 6 uur
PM 17° 3 NO 8 uur
Nacht 3 NO
zondag  21/04/2019
Dag 16° 3 NO 7 uur
maandag  22/04/2019
Dag 19° 3 ZO 7 uur

Wat is er te doen in Oostende?

Bij goed weer

Bij minder goed weer

Alle aanbod

Toppers

Oostende Fort Napoleon

Fort Napoleon

Het Fort Napoleon was ooit een Duits artilleriekwartier, een museum en een kinderspeelplein. Ontdek de volledige geschiedenis tijdens je bezoek!

Oostende gaanderijen

Venetiaanse - en Koninklijke Gaanderijen

Kuieren langs de Venetiaanse - en Koninklijke Gaanderijen en genieten van de classicistische architectuur. Heerlijk toch?

Oostende Mercator

Mercator

Waan je een echte zeebonk en klim aan boord van het prachtige zeilschip Mercator

Oostende Ensorhuis

James Ensorhuis

In het James Ensorhuis reis je naar het begin van de twintigste eeuw en zie je hoe kunstenaar James Ensor toen leefde.

Oostende gaye

Midnight Love tour

Treed in de voetsporen van de soul-legende Marvin Gaye dankzij de  Midnight Love tour. Al kuierend door Oostende ontdek je zijn favoriete plekken. Te boeken via de Dienst voor Toerisme Oostende.

Maria Hendrikapark

Wandelen met een koningin, dat doe je in het Maria Hendrikapark. Je verblijf in Oostende is pas af als je een namiddag doorbracht in dat fabuleuze park.

Oostende Raversyde

Raversyde

Op het Domein Raversyde ontdek je te midden de natuur de musea 'Anno 1465' over de verdwenen vissersnederzetting 'Walraversijde', en Atlantikwall, een beruchte Duitse verdedigingslinie.

Oostende Amandine

Amandine

De laatste IJslandvaarder is definitief op het droge getrokken. De tentoonstelling en de ingerichte Amandine geven je een goed idee van het ruige leven aan boord van een  IJslandvaarder.

Dienst voor toerisme

Kantoor van de dienst voor toerisme Oostende

Website van Toerisme Oostende

 

Bereikbaarheid

Oostende is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Er zijn heel wat rechtstreekse verbindingen met de trein, de Kusttram en de bus. Indien je met de auto komt, kan je gratis parkeren bij het Maria Hendrikapark en op de Oostoever.

De Kustpas

Met de GRATIS Kustpas krijg je in meer dan 40 attracties leuke kortingen, samen goed voor een voordeel van wel 300 euro!