Oostende


Voor wie het allemaal wat grootser mag, is Oostende de perfecte kustgemeente. Hier valt altijd iets te beleven. Van de authentieke vissersambiance aan de haven tot het shoppingwalhalla in de Kapellestraat en de prachtige kunst in het Mu.Zee en het James Ensorhuis. In de Stad aan Zee is voor elk wat wils.

Divider

Actueel druktebeeld van Oostende

<div id="OostendeNL"></div>
<script type="text/javascript">
(function(a,e,f,g,b,c,d) {a[b]||(c=e.createElement(f),c.async=1,c.src=g,d=e.getElementsByTagName(f)[0],d.parentNode.insertBefore(c,d));a[b]=a[b]||{};a[b].addDashboard=a[b].addDashboard||function(c){(a[b].list=a[b].list||[]).push(c)}})(window,document,'script','https://cdn-a.cumul.io/js/cumulio.min.js','Cumulio');
 
Cumulio.addDashboard({
  dashboardId: 'a5ee2b60-7ff7-41f6-a5be-80e6324ac9d9',
  container: '#OostendeNL',
  key: '204c653b-9005-4a5b-8203-963d37f324c9',
  token: 'cZ55ufsrsGkjEoKLmsvtR2EoTPh6kNwHbzvgrQVICaWYs6Bus89RXIx2EU0dK37aJ49DD8S3birxJZRXZiHctEQPSyPtGlT9mD4BRiuLjb4LyAi3vNM2CqT856TxNMsoOnkffrg3T9gyuxHC0H3yH1'
});
</script>
Fotoframe Oostende
#dekust #visitoostende

Neem een foto

Je zag ze misschien al staan aan zee: 10 grote fotoframes in duurzaam hout. In elke kustgemeente kaderde een bekende Vlaming zijn/haar favoriete fotoplek - met prachtig zicht op zee, strand of duinen - letterlijk in. Ook in oostende vind je eentje terug op de zeedijk - ter hoogte van de Wellington renbaan. Dit is namelijk dé fotoplek van voedingsdeskundige en auteur Sandra Bekkari

MAAK MAANDELIJKS KANS OP EEN PRIJS 
'Strike a pose' aan het frame in Oostende en deel jouw foto met #dekust en #visitoostende

“Als ik de Oostendse zee ruik, voel ik me thuis.” - Sandra Bekkari

 

ONTDEK HIER ALLE LOCATIES VAN DE 10 FOTOFRAMES

 

Toppers

Fort Napoleon

Het Fort Napoleon was ooit een Duits artilleriekwartier, een museum en een kinderspeelplein. Ontdek de volledige geschiedenis tijdens je bezoek!

Venetiaanse - en Koninklijke Gaanderijen

Kuieren langs de Venetiaanse - en Koninklijke Gaanderijen en genieten van de classicistische architectuur. Heerlijk toch?

Mercator

Waan je een echte zeebonk en klim aan boord van het prachtige zeilschip Mercator

James Ensorhuis

In het James Ensorhuis reis je naar het begin van de twintigste eeuw en zie je hoe kunstenaar James Ensor toen leefde.

Maria Hendrikapark

Wandelen met een koningin, dat doe je in het Maria Hendrikapark. Je verblijf in Oostende is pas af als je een namiddag doorbracht in dat fabuleuze park.

Raversyde

Op het Domein Raversyde ontdek je te midden de natuur de musea 'Anno 1465' over de verdwenen vissersnederzetting 'Walraversijde', en Atlantikwall, een beruchte Duitse verdedigingslinie.

The Crystal Ship

Deze zomer ontdek je vier nieuwe werken in de groene rand van Oostende: DFace, Elisa Capdevila, ERES en Case Maclaim lieten hun creativiteit los op onze stad. Het werk van Alexis Diaz (gemaakt in 2017) krijgt een nieuwe plek op Oosteroever en ook Strook kwam langs om zijn houten kunstwerk boven Toerisme Oostende een opknapbeurt te geven. 

 

 

Familiezoektocht

Deze gloednieuwe Oostende-zoektocht brengt je langs verschillende stopplaatsen, waaronder het graf van Ensor, de Tuinen van Stene en Provinciedomein Raversyde. Bij elke stopplaats hoort een vraag of opdracht.

 

Wat is er nog te doen?

Ook als het weer wat tegenvalt, valt er vanalles te beleven in Oostende:

tips bij goed weertips bij minder goed weer

Webcam

Check hier live het weer in Oostende. Defecte webcam is in herstelling.

Weersverwachting

Weer voor de komende dagen
zaterdag  26/09/2020
AM 12° 7 NW 2 uur 70%
PM 13° 6 7 NW 1 uur 70%
Nacht 12° 7 5 NW NNW 80%
zondag  27/09/2020
Dag 12° 15° 7 NNW 1 uur 80%
maandag  28/09/2020
Dag 14° 16° 4 NW 2 uur 70%

Praktisch

Toegankelijkheid

Inter maakte een selectie van beter toegankelijke restaurants en cafés aan de kust. In deze brochure vind je toegankelijkheidsinformatie over eet- en drinkgelegenheden in Oostende. Op elke pagina vind je één zaak terug. 

Het volledige resultaat van elke screening vind je op www.toegankelijkvlaanderen.be.

Bereikbaarheid

Oostende is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Er zijn heel wat rechtstreekse verbindingen met de trein, de Kusttram en de bus. Indien je met de auto komt, kan je gratis parkeren bij het Maria Hendrikapark en op de Oostoever.

Dienst voor toerisme

In Oostende kan je voor informatie even binnenlopen in de dienst toerisme. Of bereid je bezoek voor op de website van Toerisme Oostende.

Boek je Happy Trip logies

Met Happy Trip reis je voor slechts € 9,80 met de trein heen en terug naar je logies in Oostende.

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF