Doen

Plan je reis


Het is een najaar onder bijzondere omstandigheden. Maar ook deze herfst en winter kan je genieten van een deugddoende uitstap naar zee, met respect voor de geldende maatregelen. Onze logies, restaurants en kustgemeenten zetten namelijk alles op alles om jullie nog steeds hartelijk te kunnen verwelkomen. Daarnaast vallen er aan zee heel wat uitwaai- en natuurplekjes te ontdekken, te voet, met de fiets of zelfs met de hond.
 

Verwachte situatie de komende dagen

De komende dagen wordt het rustig aan zee. Het wordt ideaal om een flinke portie zuurstof op te doen. Even buiten de centra kan je genieten van de ruimte en ook op het wandelnetwerk is het heel vaak een oase van rust. 

 

drukte en mondmaskers - hotels en B&B's met eetgelegenheden - vakantiewoningen - take-away en delivery - kustagendafietsen en wandelen - met de hond naar zee -  in het groenkunst en cultuur - met de kids op padopenbare toiletruimtes

 

Druktebarometer & mondmaskerplicht

Onze actuele druktebarometer is permanent raadpleegbaar. Daarnaast stelden we een handig overzicht samen wat betreft de mondmaskerplicht aan zee.

 

Alles over strand, dijk en drukte >

 

 

Hotels en B&B's met eetgelegenheden

Restaurants van hotels mogen volgens de huidige maatregelen nog steeds maaltijden serveren aan hun gasten. Daarnaast richtten heel wat hotels en B&B's een gemeenschappelijke ruimte in waar maaltijden kunnen genuttigd worden (hetzij van eigen restaurant, hetzij via take-away). Raadpleeg hier het overzicht van alle logies met eetgelegenheden (eigen restaurant of ingerichte gemeenschappelijke ruimte).

 

Daarenboven voorzien heel wat hotels ook 'roomservice' of 'hoteldelivery': een samenwerking met naburige restaurants voor maaltijdservice op hotelkamer of roomservice met maaltijden uit eigen keuken. Een overzicht van deze hotels vind je hier.

 

 

Vakantiewoningen

Wil je er even tussenuit met het gezin/je huisgenoten ('de nauwe contactbubbel') dan is een verblijf in een vakantiewoning een tof idee! Al deze woningen zijn uiteraard voorzien van een eigen keuken en leefruimte. Een aantal grotere vakantiewoningen verhuren hun accommodatie ook aan kleinere groepen met een aangepast prijs voor de herfst en de winter.

 

 

Take-away en delivery

Ook onze restauranthouders blijven niet bij de pakken zitten. Verscheidene restaurants uit de verschillende badsteden bieden sinds 19 oktober take-away aan. Ook bij onze Lekkere Westen chefs kan je terecht voor een afhaalmaaltijd. Ontdek de volledige lijst hier.

 


 

De kustagenda

In onze online kustagenda vind je alle kleinere evenementen die, met respect voor de geldende maatregelen, dit najaar nog plaatsvinden. In functie van evoluerende cijfers kunnen er zich mogelijks nog enkele last minute wijzigingen voordoen. Contacteer bij twijfel de diensten voor toerisme.

 

 

 

Fietsen en wandelen

Regelmatig bewegen in gezonde buitenlucht blijft belangrijk. Een knisperende najaarswandeling of een verkwikkende fietstocht doen bovendien extra deugd aan zee. Kies één van de uitgestippelde fiets- of wandelroutes uit ons aanbod of ontdek de prachtige uitwaaiplekjes aan de kust geheel op jouw manier. Jouw portie Vitamine Zee.

 

Tips:

 

 

Met de hond naar zee

Tijdens het najaar kunnen honden (en hun baasjes) zich opnieuw uitleven op het strand. Ook in de voorziene losloopweides en verschillende natuurgebieden zijn trouwe viervoeters meer dan welkom. Let wel, sommige reglementeringen verschillen van gemeente tot gemeente. Om jullie hierin wegwijs te maken verzamelden we alle nutige informatie voor hondeneigenaars hier.

 

 

In het groen

Aan de kust vallen heel wat verbogen groene parels te ontdekken. Imposante natuurparken , schitterende bossen en zelfs een Japanse Tuin.

 

Wat het Zwin Natuur Park betreft mogen enkel de buitengedeeltes open blijven, met een aangepast programma

 

In Duinpanne blijven de speeltuin en duintuin toegankelijk (alsook de openbare toiletten).

 

 

 

 

Kunst en cultuur

Aan de kust geniet je ook van kunst. Het Beaufort Beeldenpark is een echte aanrader. Uit de voorbije edities van Beaufort bleven verschillende kunstwerken staan op hun oorspronkelijke locatie of kregen een nieuwe plek. Deze werken kun je nog steeds ontdekken per fiets, te voet of met de tram.

 

Wist je dat Marvin Gaye in de jaren ’80 per boot in Oostende aankwam? Dankzij de wandeldocumentaire ‘Marvin Gaye Midnight Love Tour’ hoor je oa van Marvin zelf hoe hij de stad beleefde en aan zijn comeback werkte.

 

Vergaap je je graag aan architecturale pareltjes? Dan zijn de prachtige erfgoedwijken aan de Kust een must do. Urenlang slenterplezier gegarandeerd!

 

 

Op stap met de kids

Elk kind houdt van de Kust!

In onze kustagenda vind je nog enkele kleine kindvriendelijke evenementen voor het najaar (onder voorbehoud van de maatregelen). Ook een hele leuke? De TikTokTour van Oostende!

 

 

Openbare toiletruimtes

Gezien de verplichte sluiting van de horecazaken tot (minstens) 19 november, worden in sommige kustgemeenten extra sanitaire units voorzien. De bestaande openbare toiletruimtes worden in alle kustgemeenten (deels) ter beschikking gesteld. 

 

 

Ter plaatse op zoek naar een openbaar toilet in jouw directe omgeving? Download de HogeNood app voor Android of Apple.

 

 

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF