Doen

Plan je reis


Klaar voor wat kustplezier? Ontdek hier hoe we jouw verblijf aan de kust veilig houden. Of plan een meerdaagse vakantie om zeker te zijn dat je ten volle kan genieten van al de mogelijkheden die onze kust te bieden heeft.
 

Verwachte situatie de komende dagen

De komende dagen wordt het rustig aan zee. Het wordt ideaal om een flinke portie zuurstof op te doen. Even buiten de centra kan je genieten van de ruimte en ook op het wandelnetwerk is het heel vaak een oase van rust. Logies en restaurantbezoek kan je wel best vooraf reserveren. Permanente druktemeter en nuttige tips voor elke kustgemeente vind je via de links hieronder.

Strand, dijk en drukte

Om de drukte en bijhorende maatregelen aan zee te kunnen overzien ontwikkelden we enkele handige tools: een kustbreed strand- en dijkoverzicht, een overzicht van de richtlijnen rond mondmaskers en een actuele druktebarometer. 

 

Alles over strand, dijk en drukte >

 

Wat te doen in elke kustgemeente

Elke kustgemeente biedt een waaier aan vakantieplezier. Via de links hieronder vind je per gemeente de zomerrichtlijnen, bezienswaardigheden, de activiteitenkalender, fiets- en wandelsuggesties, een overzicht van logies en eetgelegenheden en veel meer: de start van een fijne vakantie aan zee!

 

De Panne - Koksijde-Oostduinkerke - Nieuwpoort - Middelkerke-Westende - Oostende - Bredene - De Haan-Wenduine - Blankenberge - Zeebrugge - Knokke-Heist

 

Boek een meerdaagse vakantie

Wil je zeker zijn dat je kan genieten van alles wat onze kust te bieden heeft? Plan dan een langer verblijf.

 

Ontdek onze accommodaties >

 

 

Reserveer op voorhand je plekje in een restaurant, brasserie of (strand)bar

Deze zomer zal je op voorhand je plekje moeten reserveren in een restaurant, brasserie of (strand)bar van jouw keuze. Zo zorgen we dat we deze zomer allemaal veilig kunnen genieten van de horeca. 

 

Overzicht van alle eet- en drankadresjes aan de Kust >

 

Geniet naast de zee ook van het Hinterland

Onze kustlijn is zoveel meer dan zon, zee en strand. Ontdek hier ook de verborgen parels van de duinen tot het hinterland.

 

Fietsen in de polders >   Uitstap in de Westhoek > 

 

Veilig naar de Kust

Voor je vertrekt naar de kust kan je je best even informeren. Wat is de beste manier om naar hier te komen voor jou? Welke voorzorgsmaatregelen moet je treffen? 

 

Meer info over mobiliteit >

 

Algemene richtlijnen

Westtoer bundelt enkele van de meest gestelde vragen met antwoorden m.b.t. de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus in West-Vlaanderen. Check ze zeker nog eens voor vertrek.


Lees meer >

Slapen in de Westhoek

Ontdek onze accommodaties

Wil je zeker zijn van een vakantie aan onze Belgische kust? Boek dan je verblijf. Wat had je in gedachten? Een hotel, b&b, vakantiehuis, appartement of camping? Hier vind je zeker iets naar jouw zin.


Ga verder naar het overzicht >

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF