Stephan Destrooper over zijn band met de Kust

Kustambassadeur en patissier Stephan Destrooper uit Sint-Idesbald

Stephan Destrooper van Stephan Destrooper – Patissier in Sint-Idesbald/Koksijde.

“Lange wandelingen op het strand zijn momenten van intens geluk”

Als kleinzoon van de befaamde koekjesfabrikant Jules Destrooper zit het bakken bij Stephan in het bloed. Al van kleinsaf wilde hij bakker worden. Die kinderdroom werd een bloeiende zaak.

Sinds 2007 heeft Stephan een zaak in Sint-Idesbald. “Aan zee is elke klant een beetje op vakantie en het is leuk om met zo’n publiek te werken. Ik hou van de zee, het strand en het oneindige ruimtegevoel als ik aan het strand wandel. Ik zou het niet willen inruilen voor een andere locatie.”

De Kust van Stephan

“Als kind kwamen we vaak naar Koksijde aan zee. Ik herinner me de lange strandwandelingen en zie nu dat we hetzelfde doen met onze kinderen. Het zijn momenten van intens geluk. In St-Idesbald is trouwens het mekka van fijne voeding, altijd open op zon- en feestdagen. Je hebt er steeds de allerbeste producten. Daar word ik instant gelukkig van.”

Kustambassadeur en patissier Stephan Destrooper uit Sint-Idesbald
Kustambassadeur en patissier Stephan Destrooper uit Sint-Idesbald

De tips van Stephan

De surfclub van St-Idesbald, Koksijde Yachting Club, heeft een prachtig zeezicht en dit zijn echt heel fijne mensen. Er zijn een hele resem aan te raden adressen zoals Julia, het restaurant van vishandel Mare Nostrum, maar ook Willem Hiele, Oh resto, Carcasse, Bière sur mer, Siska of Eglantier. Het zijn allemaal fijne ondernemers.

De Golf Ter Hille in Koksijde is echt een aanrader om eens naartoe te gaan. Het is hier echt prachtig, ook voor niet-golfers!

Mieke Hill, een villa op een duin aan het strand naast de Yachting Surfclub, is het ultieme uitzicht op onze Noordzee. Het is een heel fijn herkenningspunt voor Sint-Idesbald.

Het Delvaux museum blijft voor mij het verborgen pareltje in ons Sint- Idesbald.