Doen
Agenda

Tentoonstelling Guillaume Bijl in Zwin Natuur Park

Guillaume Bijl, Sorry, 2019

Guillaume Bijl
Sorry-installatie, 2019

Voor het Zwin Natuur Park creëert kunstenaar Guillaume Bijl deze zomer een nieuwe, ruimte-vullende installatie. Hij laat zich hierbij inspireren door de toeristische beeldcultuur aan de Kust die hij verweeft met kunsthistorische referenties en alledaagse situaties.

Guillaume Bijl is een referentiefiguur in de hedendaagse Belgische kunst en verwierf in de afgelopen 40 jaar ruime bekendheid in het buitenland.

Bijl laat zich vooral opmerken door het transformeren van tentoonstellingsruimtes in herkenbare alledaagse plekken zoals een autorijschool, een supermarkt, een matrassenwinkel of, onlangs nog, een Casino (Play, 2018, Kortrijk). Deze interieurs worden met zo’n doorgedreven oog voor detail en op stereotype wijze nagebouwd, dat er bij het publiek een gevoel van vervreemding ontstaat, en onze consumptiemaatschappij in vraag gesteld wordt.

Ook zijn Sorry-installaties zetten toeschouwers op het verkeerde been. Hij combineert er de meest uiteenlopende fenomenen, waardoor de installaties verworden tot een soort van archeologie van onze tijd. Omdat hij in deze werken afwijkt van zijn gekende stijl gebruikt hij steeds het koele woord 'sorry' als titel.

Zwin Natuur Park

Praktisch

Wanneer
Van 30 juni t.e.m. 15 september.

Tickets
Koop een toegangsticket tot de tentoonstelling - inclusief toegang tot het Zwin Natuur Park.

Prijs
Volwassenen: €10 online tot de dag voor bezoek - €12 aan de kassa Kinderen 6-17 jaar: €5
Kinderen <6 jaar gratis Tickets Koop een toegangsticket tot de tentoonstelling - inclusief toegang tot het Zwin Natuur Park.