Verhalen en reportages vol Zee van Smaak

Dat je aan de Kust lekker kan genieten, dat staat als een paal boven water! Onderstaande reportages nemen je mee naar de  verschillende aspecten van die lekkere Kust. Mee varen op een vissersboot, het maritieme verleden verkennen, lekker zelf aan de slag in de keuken met verse vis van de vishandel aan zee,... Heerlijk adresjes waar je de echte smaak van de zee kan genieten...
Verse vis bij de vishandel aan zee

Een vespatochtje onder vrienden met de vespa's. Eerst wordt er halt gehouden bij de vismijn van Oostende. Vervolgens brengen ze een bezoekje aan Sincfala en het Zwin in Heist en de dag wordt afgesloten met een lekker diner bij de Northsea chef van de Kruidenmolen in Klemskerke. Geniet mee!

Lekkere verse rog, een zee van smaak aan de Kust

Na een bezoekje aan het Navigo, Nationaal Visserijmuseum in Oostduinkerke en een deugddoende wandeling op de Hoge Blekker is het genieten van heerlijke verse vis. Deze keer is het heerlijke rog, een wat vergeten maar bijzonder lekkere vis... Lekker genieten!

Proeven van een Zee van Smaak in Oostende

Een jong gezin geniet van een boeiende erfgoedwandeling à l'Ostendaise langs het visserijverleden van Oostende. Een bezoekje aan de Amandine en het Noordzeeaquarium, maar ook aan de Vistrap. Een vissersboot spotten op zee blijft een bijzonder zicht. De dag sluiten ze heerlijk af met een echte klassieker: het Oostendse vispannetje.

Stand up peddle aan de Kust en daarna genieten van een zee van smaak

Een groepje vriendinnen gaat op stap aan ed Kust. Ze gaan voor een initiatie stand up peddel bij surfclub Windekind in Oostduinkerke. Na een portie actie kiezen ze voor wat lekkers. Ze zijn een en al oor voor de straffe verhalen van een echte visser om daarna te genieten van een heerlijk 'griet'.

Op pad aan de Kust met het veerbootje in Oostende

Een dagje naar Oostende met z'n tweetjes. Wat cultuur opsnuiven tijdens een bezoekje aan het MuZee. Vervolgens een deugddoend fietstochtje. Met het overzetbootje naar richting Napoleon en Bredene. De dag afsluiten bij restaurant Markt XI met heerlijk verse vis. Het diner met kabeljauw om duimen en vingers van af te likken.

Wandelen in Blankenberge aan het staketsel

Met dochterslief gaat een gezin op ontdekking naar wat er zoal in zee leeft. Het Sea Life Blankenberge is hiervoor al zeker een ideaal adresje... Daarna is het tijd om de honger te stillen. Een gerechtje met 'griet' does the trick.

Mee varen met de garnaalvissersboot Crangon

Eens een unieke activiteit om de vrijgezellendag van een vriendin te vieren: samen verse garnalen vangen op de Noordzee?  Als voleerde vissers mee sorteren en uiteindelijk de dag afsluiten met het proeven van deze heerlijk lekkernij. Meer moet dat toch niet zijn?

Een bordje zee van smaak bij Bistro Mathilda in Oostende

Verse vis, zeelucht en een fornuis: de ideale combinatie voor een gastronomisch weekendje aan zee met z'n twee aan zee.  Met een bezoekje aan Bistro Mathilda in Oostende kan een uitje naar de Kust al zeker niet mislukken.

de visserboot meert aan bij de Vismijn van Nieuwpoort

De Kust is de ideale bestemming om eens uit te waaien met de kids. In Nieuwpoort met de voetjes door de fonteinen en de ogen uitkijken bij het lossen van de vissersboten aan de Vismijn. Na een deugddoende wandeling en een ritje op de go-cart knorren de maagjes al snel. Het ideale moment om de lokale lekkernijen te proeven zoals bijvoorbeeld de hondshaai.

Garnaalvissers te paard in Oostduinkerke

Een uitstapje naar de Kust onder vriendinnen doet altijd deugd. Leuk om mee te maken is de uittocht van de garnaalvissers te paard. Na deze portie gezonde buitenlucht wordt het tijd om de hongerige magen te stillen. En wat had je gedacht om te eten wanneer je aan de zee bent? Vis natuurlijk! De vriendinnen laten zich verrassen door een heerlijk gerechtje met dagverse garnalen en zeekat.

wandelen en shoppen langs de promenade in Nieuwpoort met zicht op de jachthaven

Wanneer je je vishandel binnenstapt droom je zo weg naar je vakantie aan zee. Heerlijke pladijs, verser dan vers. Samen met dochterlief de vismijn verkennen, vissersboten zie je 's morgens vroeg aanmeren. Op Vrijdag Visdag ontdek je het reilen en zeilen van de visserij in de vismijn van Nieuwpoort. Maar tijdens de vakantie is er ook tijd om te shoppen; niet alleen kleren maar ook heerlijke vis. Ideaal om hem daarna lekker te bereiden en te proeven van een 'Zee van Smaak'.

Een boottochtje maken op zee

Als kind altijd op ontdekking geweest aan de Kust. En bij het naar huis gaan nog eventjes halt houden in de Oude Vismijn van Zeebrugge om heerlijke vis te kopen. Een mens zou voor minder fan worden van de Kust. In Zeebrugge ontdekken ze de interactieve tentoonstelling 'vis van boot tot bord'. Maar het is ook genieten van een havenrondvaart en daarna van een heerlijke pladijs klaargemaakt door een echte visser. in het restaurant 't Pakhuis in Zeebrugge staat er immers een voormalige visser aan het fornuis. Heerlijk genieten ...

NOG MEER ZIN IN ZEE VAN SMAAK?

Er valt nog heel wat meer lekkere inspiratie en tips voor Zee van Smaak aan de Kust te ontdekken.

Met de steun en medewerking van:

Partners in het project Zee van Smaak

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF