Wandelen

Wandelen aan zee


Aan zee is het altijd genieten. Ook rustzoekers en wandelaars halen hier hun hart op. Prachtige wandeldecors te kust en te keur: het strand, de natuurparken, de bossen en de stadscentra. Ontdek alles over 'wandelen aan zee' hieronder.

Mieke Hill
NIEUW! Erfgoedwandelroute Sint-Idesbald

De nieuwste in de reeks erfgoedwandelroutes is deze van Sint-Idesbald. Metalen klinknagels in de grond duiden de 5,5 km lange route aan en brengen je langs de belangrijkste historische plaatsen van deze jongste badstad aan zee. Een wandelkaart kost € 3 en is te verkrijgen bij de diensten voor toerisme of via shop.westtoer.be.

Ontdek en download de route in Sint-Idesbald ​ of Ontdek alle erfgoedroutes

8 Knisperende boswandelingen

Ja hoor, ook aan zee haal je een frisse neus op in het bos! Het lijkt misschien niet zo een voor de hand liggende keuze maar in deze verborgen stukjes groen kom je helemaal tot rust.

Ontdek de 8 knisperende boswandelingen

 

knooppunt
De Kustwandelroute

Ontdek de mooiste plekjes van onze 10 kustgemeenten dankzij de Kustwandelroute. Deze route is een netwerk van verharde en onverharde wandelwegen tussen De Panne en Knokke-Heist. De 140 bewegwijzerde knooppunten tonen je de weg, maar stellen je ook in staat à la carte te wandelen. Je rijgt namelijk gemakkelijk zelf knooppunten aaneen. Zo wandel je waar en hoe lang je wil!

Ontdek de Kustwandelroute

Art to Run

Eerder een hardloopfanaat? In 2020 ontdek het Beaufort Beeldenpark op een drafje! 3 verschillende hardlooproutes, met 3 verschillende afstanden, brengen je langs de kunstwerken aan de west-, midden- en oostkust.

Ontdek alles over Art to Run
 

Art to run
10x uitwaaien aan zee

Wind in de haren, zon op de snoet, geen betere plek om uit te waaien dan aan zee! We lijstten de 10 beste en mooiste uitwaaiplekjes voor jou op, die je al wandelend (of fietsend) kan ontdekken.

Ontdek de uitwaaiplekjes aan zee
 

Bagagevervoer

Je zakt voor enkele dagen af naar zee en trekt van badstad naar badstad. Maar wat met je bagage? Deze zomer bieden verschillende logiesuitbaters bagage-service aan. Voor een klein prijsje zorgen ze ervoor dat jouw bagage mooi afgeleverd wordt aan je volgende stopplaats.

Ontdek alles over de bagage-service
 

Groen aan zee

Aan onze Kust vind je heel wat parken en natuurgebieden waar je gezellig kan kuieren of lekker kan picknicken. Van de Japanse Tuin in Oostende tot de Hoge Blekker in Koksijde, aan verscheidenheid aan fauna en flora geen gebrek.  

Ontdek al het groen aan zee

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF