Zee van Smaak

Reportages

Op zoek naar wat inspiratie om de gastronomie van de Kust te gaan verkennen?
Onderstaande filmpjes zetten je op het goede spoor...

 

Een vespatochtje onder vrienden met de vespa's. Eerst wordt er halt gehouden bij de vismijn van Oostende. Vervolgens brengen ze een bezoekje aan Sincfala en het Zwin in Heist en de dag wordt afgesloten met een lekker diner bij de Northsea chef van de Kruidenmolen in Klemskerke. Geniet mee!

 

Een bezoekje aan het visserijmuseum Navigo in Oostende wordt afgesloten met de bereiding van een gerecht met rog.

 

Een jong gezin geniet van een boeiende erfgoedwandeling à l'Ostendaise langs het visserijverleden van Oostende. De dag wordt afgesloten met een echte klassieker: het Oostendse vispannetje.

 

Een groepje vriendinnen is een en al oor voor de straffe verhalen van een echtet visser, terwijl een chef 'griet' klaarmaakt.

 

Een dagje Oostende met z'n tweetjes. Eerst een bezoekje aan het MuZee. Vervolgens een fietstochtje en een bezoek aan Fort Napoleon om de dag af te sluiten met een lekker diner van kabeljauw.

 

Met dochterslief gaat een gezin op ontdekking naar wat er zoal in zee leeft. Het Sea Life Center is hiervoor een ideaal adresje... Daarna is het tijd om de honger te stillen. Een gerechtje met 'griet' does the trick.

 

Een groepje vriendinnen vieren de vrijgezellendag van een van hen aan de Kust. Ze gaan verse garnalen vangen op de Noordzee en sluiten hun dag af met het proeven van deze lokale lekkernij.

 

Verse vis, zeelucht en een fornuis: de ideale combinatie voor een gastronomisch weekendje aan zee met z'n twee.

 

De Kust is de ideale bestemming om eens uit te waaien met de kids. Na een stevige wandeling knorren de magen al snel. Het moment bij uitstek om de lokale lekkernijen te proeven zoals bijvoorbeeld de hondshaai.

 

Een uitstapje naar de Kust onder vriendinnen doet altijd deugd. Leuk om mee te maken is de uittocht van de garnaalvissers te paard. Na deze portie gezonde buitenlucht wordt het tijd om de hongerige magen te stillen. En wat had je gedacht om te eten wanneer je aan de zee bent? Vis natuurlijk! De vriendinnen laten zich verrassen door een heerlijk gerechtje met dagverse garnalen en zeekat.

 


Wanneer je je vishandel binnenstapt droom je zo weg naar je vakantie aan zee. Heerlijke pladijs, verser dan vers. Samen met dochterlief de vismijn verkennen, vissersboten zie je 's morgens vroeg aanmeren. Op Vrijdag Visdag ontdek je het reilen en zeilen van de visserij in de vismijn van Nieuwpoort. Maar tijdens de vakantie is er ook tijd om te shoppen; niet alleen kleren maar ook heerlijke vis. Ideaal om hem daarna lekker te bereiden en te proeven van een 'Zee van Smaak'.

 


Als kind altijd op ontdekking geweest aan de Kust. En bij het naar huis gaan nog eventjes halt houden in de Oude Vismijn van Zeebrugge om heerlijke vis te kopen. Een mens zou voor minder fan worden van de Kust. In Zeebrugge ontdekken ze de interactieve tentoonstelling 'vis van boot tot bord'. Maar het is ook genieten van een havenrondvaart en daarna van een heerlijke pladijs klaargemaakt door een echte visser. in het restaurant 't Pakhuis in Zeebrugge staat er immers een voormalige visser aan het fornuis. Heerlijk genieten ...