Zeebrugge


Zeebrugge en haar wereldhaven zijn niet los van elkaar te zien. Van op het strand kun je indrukwekkende schepen zien aan- en afvaren. Of bezoek gewoon de haven, met bus of boot. Verder is Zeebrugge ook de perfecte badstad om een visschotel te gaan eten. Men noemt Zeebrugge wel eens de ‘hoofdstad van de vis’! Gewoon zin om te luieren? Perfect. In Zeebrugge kan je je in alle rust op het brede strand neervlijen en naar de wolken turen ...

Divider

Coronamaatregelen 

 

Actueel druktebeeld van Zeebrugge

<div id="ZeebruggeNL"></div>
<script type="text/javascript">
(function(a,e,f,g,b,c,d) {a[b]||(c=e.createElement(f),c.async=1,c.src=g,d=e.getElementsByTagName(f)[0],d.parentNode.insertBefore(c,d));a[b]=a[b]||{};a[b].addDashboard=a[b].addDashboard||function(c){(a[b].list=a[b].list||[]).push(c)}})(window,document,'script','https://cdn-a.cumul.io/js/cumulio.min.js','Cumulio');
 
Cumulio.addDashboard({
  dashboardId: 'a5ee2b60-7ff7-41f6-a5be-80e6324ac9d9',
  container: '#ZeebruggeNL',
  key: '23520c53-da6e-485d-9039-9114e7294d7a',
  token: 'oTPVzi33DekHR1ZT06kp7NH7Au1KNJEBnw4vajpQMNFwEBr5lgZ9hXbiHWOMBfODDlOEqIz7WMNt0yq9jLa2pGYuDQtHm7H5q1NCEdYyVTPa3PGxJKyLeYYo6uDWz9nTtFoAo7adXVrISMzL84t0wz'
});
</script>
Fotoframe Zeebrugge
#dekust #zeebrugge

Neem een foto

Je zag ze misschien al staan aan zee: 10 grote fotoframes in duurzaam hout. In elke kustgemeente kaderde een bekende Vlaming zijn/haar favoriete fotoplek - met prachtig zicht op zee, strand of duinen - letterlijk in. Ook in Zeebrugge vind je eentje terug op de zeedijk ter hoogte van de Icarus Surfclub. Dit is namelijk dé fotoplek van televisie- en radiopresentator Kurt Van Eeghem

MAAK MAANDELIJKS KANS OP EEN PRIJS 
'Strike a pose' aan het frame in Zeebrugge en deel jouw foto met #dekust en #zeebrugge. 

“Zeebrugge is mijn venster op de wereld.” - Kurt Van Eeghem

 

ONTDEK HIER ALLE LOCATIES VAN DE 10 FOTOFRAMES

Toppers

Haven

De haven van Zeebrugge biedt een prachtig panorama waar je uren naar kan kijken. Daarnaast is het ook mogelijk de haven zelf met boot of bus te ontdekken. 

Meer over de haven van Zeebrugge.

't Werftje

Alleen al het decor van Café 't Werftje is een kunst op zich. Het oudste cafeetje aan de haven toont een unieke sfeer. Daarnaast vind je er leuzen uit de oude tijd die het vissersleven van weleer bewoorden.

Meer over 't Werftje.

Seafront

In het themapark Seafront ontdek je de geheimen van de zee. Je maakt kennis met het ruwe vissersbestaan, de Zeebrugse havengeschiedenis en het leven onder de zeespiegel.

Meer over de Seafront.

Visschotel

Genieten van een heerlijke visschotel is in Zeebrugge haast verplicht.

Breed strand

In alle rust luieren op het strand en in de duinen.... het kan nergens beter dan in Zeebrugge. Op een van de breedste stranden van de Kust is plaats genoeg om alle dagelijkse beslommeringen even aan de kant kan zetten.

 

Wat is er nog te doen?

Ook als het weer wat tegenvalt, valt er vanalles te beleven in Zeebrugge:

tips bij goed weertips bij minder goed weer

Webcam

Check hier live het weer in Zeebrugge.

Weersverwachting

Weer voor de komende dagen
woensdag  25/11/2020
AM 3 4 Z ZZW 2 uur 10%
PM 3 ZZW 2 uur 10%
Nacht 3 2 ZZW 70%
donderdag  26/11/2020
AM 2 ZZW 1 uur 70%
PM 10° 2 ZZW 1 uur 70%
Nacht 1 2 VER 30%
vrijdag  27/11/2020
Dag 3 NNO 4 uur 30%
zaterdag  28/11/2020
Dag 3 O 6 uur 10%

Praktisch

Toegankelijkheid

Inter maakte een selectie van beter toegankelijke restaurants en cafés aan de kust. In deze brochure vind je toegankelijkheidsinformatie over eet- en drinkgelegenheden in Zeebrugge. Op elke pagina vind je één zaak terug. 

Het volledige resultaat van elke screening vind je op www.toegankelijkvlaanderen.be.

Bereikbaarheid

Zeebrugge heeft een eigen station en is dus makkelijk met de trein, de Kusttram en de bus te bereiken. Met de auto volg je de E40 richting Oostende en neem je afrit 8 - Brugge/Zeebrugge N31. Kom je vanuit Antwerpen dan kan je handig de E34 volgen richting Knokke-Heist en Zeebrugge. Parkeren is in Zeebrugge overal gratis.

Dienst voor toerisme

In Zeebrugge kan je voor informatie even binnenlopen in de dienst toerisme. Of bereid je bezoek voor op de website van Toerisme Zeebrugge.

Buiten het seizoen kan je terecht bij de Infokantoren Brugge:
Infokantoor Markt (Historium), Infokantoor 't Zand (Concertgebouw) en Infokantoor Stationsplein (Station)

Boek je verblijf online

Boek je verblijf in Zeebrugge rechtstreeks bij de logiesuitbater aan de beste prijzen.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF