Eten & drinken
Zee van Smaak

5 x vis kopen

Verse vis in de vishandel aan de Kust

De lokale vishandelaars aan de Kust bieden verse vis en heerlijke bereidingen van die lekkere vis. Zo vind je heel wat adressen tegenover de Vismijn in Nieuwpoort, maar er zijn uiteraard nog heel wat andere adressen. Weekend Knack pikte er 6 topadresjes uit waar je zeker eens vis moet kopen. Ze werken er met vis vers van de vissersboot en altijd met respect voor het product.

Vishandel Mare Nostrum in Sint-Idesbald verkoopt een zee van smaak
MARE NOSTRUM
5 generaties

De familie die viswinkels Mare Nostrum in Sint-IDebald uitbaat, zit al 5 generatie in de vissersbrache en koopt zijn vis ook rechtstreeks aan op de vismijn. Dit is zo'n adresje aan de Kust waar de vis zo vers is en zo veel zorg krijgt. Zelfs levende langoustines worden hier verkocht. Ook voor handgepelde garnalen of roggenlever is men hier op het juist  adres.

Leuk! Naast de viswinkel is er even verderop ook een lekker Visrestaurant 'Julia', genoemd naar de moeder die ooit de zaak stichte.

Mare Nostrum - Strandlaan 321, 8670 Sint-Idesbald.

Verse vis in de vishandel aan de Kust
VISHANDEL GAETANE
een halve eeuw ervaring

Aan de Nieuwpoortse Kaai ligt Vishandel Gaetane, de viswinkel van vishandelaar Wilfried Van Elverdinghe. Hij komt uit een vissersfamilie en zit al ongeveer een halve eeuw in de vishandel. In de winkel kan je terecht voor bergen superverse tongen, blanke kabeljauw, tongschar, rog die nog rood is van de versheid en roggenkaakjes die ze er bakken met een vers gesneden uitje en daarna blussen met bier of azijn.

Vishandel Gaetane - Kaai 35, 8620 Nieuwpoort

Een zee van smaak aan de Vistrap van Oostende
VISTRAP
'Ostensjhe gernoarzen'

Deze unieke openluchtvismarkt strekt zich uit langs de Oostendse haven en is zowat dagelijks geopend. Alleen op Kerstmis, Nieuwjaar en wanneer er storm op zee woedt en de schuit veilig aan de kade blijft, kan je hier niet terecht. De rest van de tijd is het hier een festijn voor wie houdt van verse Noordzeevis en lekker garnalen. 
Elke avond tussen 19 en 20 uur kussen de vissers hun vrouwen vaarwel om het wijde sop te kiezen en een hele nacht te varen tot ze 'smorgens voor dag en dauw weer aanmeren met hun verse vangst. Alleen wie zijn vis binnen het etmaal lost, mag aan de Vistrap verkopen.

Vistrap - Visserskaai, 8400 Oostende

Verse vis in de vishandel aan de Kust
VISHANDEL DEPAEPE
Het zit in de familie

Vishandel De Paepe opende zijn deuren al in 1928 in Heist en sindsdien volgde de generaties elkaar op. HEt begon met Victor en zus Marie nam de zaak over. Zij liet de zaak op haar beurt over aan zoon François. Dochter Martine nam de vishandel in 1978 over en werd op haart beurt afgelost door dochter Anneke Van Troyen en haar man Kristoffel. En zo is de vijfde generatie aan zet. Zij zien toe op verse visaanvoer rechtstreeks uit de Noordzee. Hierbvoor gaan ze naar de Zeebrugse Visveiling waar ze de mooiste exemplaren heilbot, tong, griet of rog selecteren. Je vindt in de winkel ook een lekker aanbod bereide gerechten, een ruime keuze gerookte vis en heel wat slaatjes.

Vishandel Depaepe - Knokkestraat 20, 8301 Knokke-Heist

Heerlijke oesters aan de Kust
OESTERHOEVE
Belgische oesters

Op het einde van de 19de eeuw at de Europese beau monde met veel smaak Oostendse oesters, de Ostendaise. Vandaag wordt die lokale lekkernij opnieuw gekweekt en wel in z'n thuisstad Oostende. In de Oesterhoeve, gelegen aan de Spuikom, vind je de enige echte Belgische oester.

Oesterhoeve - Schietbaanstraat 84, 8400 Oostende

Kaaswinkel Haspeslagh in Oostende
Nog meer foodshops aan zee

Dat je aan de Kust echt lekker kan eten, dat is geen geheim. Niet alleen restaurants en bistro's zorgen voor lekkernijen, ook heel wat food shops zorgen voor pure producten en bereidingen. 

6 x Foodshoppen aan de Kust

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF