Eten & drinken
Zee van Smaak

Chefs en hun passie voor Noordzee-vis en de Kust

De chefs aan de Kust koken met passie voor hun vak én voor hun product! De Kust is een culinair paradijs waar lekker genieten tot kunst is verheven. Chefs pronken terecht met de schatten uit de Noordzee. De verse vis en de vele streekproducten zorgen voor een rijke tafel. Er zijn tal van topadressen waar je geweldig lekker kunt eten. Ontdek hier tal van leuke verhalen, tips en weetjes van onze gepassioneerde chefs.

Michiel Rabaey - Storms

Michiel Rabaey
Storm in Oostende

'Elke chef heeft zowat zijn eigen moestuin. Ik heb er ook één, maar deze is wat groot uitgevallen ... de Noordzee.'
 

Ontdek zijn verhaal en tips

Ann Warrinnier
Oosterstaketsel in Blankenberge

'Wat er precies bij ons op het menu staat, hangt grotendeels af van onze visser. Hij weet precies welke vis je wanneer moet serveren. Wat hij vangt, wordt klaargemaakt. Soms komen er vissoorten aan bod, die bij het grote publiek onbekend, en vaak - onterecht - onbemind zijn.'

Ontdek haar verhaal en tips

Het Oosterstaketsel in Blankenberge met chef Ann Warrinnier
Donald Deschagt

Donald Deschagt
Le Homard et la Moule

'Zeewier zit tjokvol vitaminen, eiwitten, jodium en antioxidanten. Nog een pluspunt: wat je afsnijdt, groeit gewoon terug.'
 

Ontdek zijn verhaal

 

Marianne Pauwaert
Tijdok

‘Wij zijn opgegroeid met Noordzeevis, op onze kaart prijkt vis zoals de vissers die het liefst eten. Zonder tierlantijnen, wel zo puur mogelijk.’
 

ONTDEK HAAR VERHAAL

 

Tijdok - Marianne Pauwaert

Met de steun en medewerking van:

Partners in het project Zee van Smaak

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF